RÉZSŰS HÁZ II.

Ez a többrészes cölöpház is rézsűre épült; így lett az egyik legkomplexebb házikóm a szobái és berendezései számát tekintve.


Ezzel a családdal úgy kerültem kapcsolatba, hogy a Rézsűs-ház I. részben bemutatott lombház családi ismerősei és náluk járva kaptak kedvet ők is egy hasonló gyerekbirodalomhoz, játszóvárhoz, ahogy ők hívták.


Fára épített ház gyerekeknek Volt elképzelésük arról, hogy mit szeretnének és mit nem - a kerítéstől kezdve a vonalvezetésen át -, de volt, amiben szabad kezet adtak nekem. Több körben készült el a végleges papír alapú terv.
Lombház építése gyerekeknek
A lombház négy főbb egységből áll. A talajszinttől mért teljes magassága kb. 4,2 m.
     „A”: a faház alsó szintjére lépcsőn és reteszelővel nyitható ajtón lehet belépni. A falakon ablakok, kémlelőnyílások vannak, illetve innen vezet létra a „B” épületrészbe.
     „B”: a helyiség, a homokozótól induló kötélháló fogadó része, majd egy újabb lépcsőzéssel innen juthatunk a „C” szobába
    „C”: padlója a talajtól számítva 2 méterre van, ezért innen indul a csúszda, illetve egy lépcsőn juthatunk a „D” épületbe.
      „D”: lánybirodalom, mely magába foglal egy 80x180 cm-es teraszt.
A lombház makettjén már a színekkel is kísérletezhettünk.

Fára épített ház gyerekeknek

Ami a lombház kiegészítőit illeti, kértek csúszdát és mászóhálót, ezeket én is viszonteladóktól szerzem be, de a fedhető homokozó, szócső, madáretető, krétafal, autópálya, polcrendszer, golyógurító mind saját tervezés és kivitelezés.


A zárható homokozó jól jön a kertben főleg éjjel előforduló állatok által hagyott "meglepetések" elleni védekezésben, de kiválóan el lehet bennük rejteni a "kint felejtett" játékokat is.Lombház építése gyerekeknek


Fára épített ház gyerekeknek madáretetővel
Fára épített ház gyerekeknek madáretetővel
Egy madáretetőt helyeztem el a lombház külső oldalán és egy kémlelőnyílással ellátott belülről nyitható ajtót szereltem a belső oldalra, mellyel az eledel adagolását is gyermekeinkre bízhatjuk. A leskelődő pedig rendszerint egyik kedvenc pontjává válik a háznak.

A lombházban kialakítottam egy kislány szobát is, ahova lehajtható polcokat és polcos szekrényt készítettem.És persze készült a faházban fiús szekció is, ahol a golyógurító, a padlóba mélyített és a falra épített autópálya került elhelyezésre. Nekem ez az egyik kedvenc szobám, de lehet, hogy azért, mert fiús apuka vagyok.

Fára épített ház gyerekeknek

A golyógurítóba több pályát is készítettem, egyszerre több gyermek is használhatja.

Lombház építése gyerekeknek

A harmadik szobába került a krétafal és a zárható kis rekeszek, ami külön a család kérése volt.

Fára épített ház gyerekeknek

Íme, még egy kép a lombház hátulsó nézetéről, ahol a részűre támaszkodik.

Lombház építése gyerekeknek